Buiten/Uncategorized

Mezenfoto’s

mezenEerlijk gezegd vind ik het resultaat nog niet eens zo daverend, maar ik kan in elk geval zeggen dat het me heel wat tijd heeft gekost voordat ik deze foto kon nemen. De slinger met lekkere vogelhapjes hangt al bijna een maand bij ons voor het raam, en de musjes en meesjes vliegen af en aan. Maar stilzitten is er praktisch niet bij, en poseren voor de foto al helemaal niet.

Sterker nog: de afgelopen weken heb ik herhaaldelijk mijn camera op standby gezet om zo’n vogeltje aan de maaltijd te kunnen vastleggen, maar telkens wanneer ik dat deed, lieten ze zich minutenlang niet zien. Ik heb een paar dagen geleden zelfs langer dan 10 minuten met de camera in de aanslag gestaan, tot ik lamme armen had van de houding, zonder resultaat.

Maar vanmorgen dan eindelijk een paar rake shots. En dan wil ik er natuurlijk ook mee pronken. Het topstuk is natuurlijk de foto waarop ik er zelfs twee in één plaatje heb gevangen, één aan de pinda’s en één aan de zonnepitjes. Het zakje daar tussenin vertoont ook duidelijke tekenen van aantrekkelijkheid: het was oorspronkelijk een gave bol.

De slinger hangt aan het toegangsstokje van het vogelhuisje dat al op die plek hangt sinds wij hier wonen, nu ruim 14 jaar. Het schijnt dat je die huisjes voorafgaand aan elk voorjaar moet reinigen om ervoor te zorgen dat er ook werkelijk mezen in nestelen. Wij hebben dat nog nooit durven doen, en toch weten we zeker dat het huisje regelmatig bezocht wordt. Mogelijk zit het gewoon vol met houtwurm die ze lekker vinden, want ook nu, buiten het broedseizoen, horen we vaak een snavel roffelen tegen het hout rond de ingang (of uitgang zo men wil). Maar ook dat laat zich lastig fotograferen.

Nou ja, daar gaat het uiteindelijk ook niet om; plezier laat zich niet altijd vastleggen, behalve in je eigen geheugen.

2014-01-24 13.34.482014-01-24 13.34.39

2 thoughts on “Mezenfoto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s