Uncategorized

Ouwe meuk

GloucesterEen van mijn nevenactiviteiten heeft te maken met voetbal: mijn goede vriend Tom is groundhopper, en schrijft daarover. Voordat die verhalen in zijn boeken komen, mag ik ze redigeren.

Groundhoppen komt neer op het bezoeken van voetbalstadions als bezienswaardigheden. Daarbij maakt het niet eens zo veel uit of er wel of niet een wedstrijd wordt gespeeld, en zelfs niet of dat wel of niet tot de bestaande mogelijkheden behoort. De tribune op de foto stond in een stadion waar van zijn lang zal ze leven niet meer gevoetbald gaat worden; het stadion is overstroomd geweest en sindsdien wordt het gebruikt als opslagplaats van vuilcontainers en groeien er lisdoddes en ander onkruid. Voor de kenners of liefhebbers: dit was Meadow Park, het oude stadion van Gloucester City FC.

Voor mij vormde het bezoek aan dit stuk ouwe meuk het hoogtepunt van een weekendje Engeland, vorig jaar oktober. Van mij mag ouwe meuk ook net zo goed ergens anders staan dan in een stadion. Ik zie het ook midden in een stad, of2013-04-12 17.33.05 op het strand. Ik hoef er ook niet per se voor op reis te gaan, al zal ik nooit nee zeggen tegen een tripje. Het grijp-geval hiernaast zag ik op Texel liggen, of was het nog in de haven van Den Helder? Liever had ik het nog wat erger zien roesten, en zeker die pijp die in het zand ligt, zou er eigenlijk niet moeten liggen om er een echt mooi plaatje van te kunnen maken.

DSCF0107

 

 

Het bootje is ook een leuk voorbeeld; ik denk niet dat je er nog in kan varen, maar helemaal lek is het ook nog niet. Ik heb zo’n gevoel dat ik mijn hele foto-arsenaal nog wel eens door moet, om hier Chez Angus nog wat van deze liefhebberij te bespreken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s