Shelfie/Uncategorized

Rare vogels

P1030041Dit is Frits. Frits is een full size knuffelpinguïn. Toen ik deze blog wilde beginnen, wilde ik hem eerst ‘Chez Frits’ noemen, maar er bleek al een weblog met die naam te zijn. Wel heb je ooit…

Frits is niet de enige pinguïn bij ons thuis, maar wel de enige die in de woonkamer mag. De anderen vormen een kolonie op onze wc. Knuffelpinguïns, mini plastic pinguïns, een pinguïn van kleine kraaltjes, eentje die je als ruitenkrabber kunt gebruiken, een pinguïn-spaarpot, een wijnfles met pinguïns op het etiket, pinguïn-ansichten en andere -plaatjes, een pinguïnkalender, en zelfs een pinguïn-radio sieren ondertussen ons kleinste kamertje.

Maar het begon allemaal met de bril. Eigenlijk was het een grapje toen ik zei dat ik die wel wilde. Tenslotte is de stoelgang een serieuze zaak, en daar past eigenlijk geen gekkigheid. Maar een gewone witte of zwarte vonden we gewoon te saai, en het eind van het liedje was dat we thuis kwamen met een wc-bril die zowel open als dicht het aanzien waard was. En toen kwam van het één het ander, en dachten veel bezoekers dat ik een serieuze pinguïn-collectie begonnen was.

Maar ik hou helemaal niet van verzamelen. Ten eerste vind ik te veel dingen leuk om te kunnen beslissen wát ik dan zou verzamelen, en ten tweede moet je dan ook meteen alles leuk vinden wat anderen voor je aandragen. En vóór je het weet word je vereenzelvigd met het object dat je verzamelt. Ik ben geen pinguïn. Misschien is het daarom maar goed dat er al een ‘Chez Frits’ was. Kan ik lekker gewoon Angus / Agnes zijn. En die wc bij ons is vol genoeg. Je moet er tenslotte ook nog gewoon je behoefte kwijt kunnen.

P1030045 P1030046

pinguïn-radio

pinguïn-radio

pinguïn-verjaardagskalender

verjaardagskalender

pinguïn-boek op  stortbak

pinguïn-boek op stortbak

bril, deksel dicht

bril, deksel dicht

deksel open

deksel open

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s