Buiten

Toerist in eigen stad – 2: de buitenrand

P1050768Sinds mijn vorige blogpost onder de titel ‘Toerist in eigen stad’ is er nogal wat veranderd. (Ex-)collega Marian en ik werken beiden niet meer in de binnenstad. Wat is gebleven, is dat we elkaar zo af en toe ‘uitlaten’. Daarvoor kiezen we nu echter een ander terrein: binnen de gemeente Groningen zijn er ook in onze woonomgeving nog genoeg pittoreske uit- en aanzichten te vinden. Wij wonen in Beijum, door een andere Beijumer blogger vaak ‘de groenste wijk van de stad Groningen’ genoemd. Feit is dat er in elk geval een groene rand omheen ligt, die gelukkig grotendeels wordt beheerd door, of eigendom is van Natuurmonumenten.

Van tijd tot tijd stappen we bij Marian of mij thuis de deur uit, om binnen vijf minuten de bebouwde kom achter ons te kunnen laten. Het landschap is misschien niet spectaculair, het is nog ‘jonge natuur’, maar het is natuur. En het is er rustig: het gebied is alleen per fiets en te voet toegankelijk. Ik heb ze zelf nog niet gezien, maar er wonen, behalve ontzettend veel vogelsoorten, in elk geval ook reeën. En in de delen met weidegebied huizen koeien die wij ‘Schotse Hooglanders’ noemen, maar of dat werkelijk hun naam is… Wij hoorden en/of zagen gisteren vooral veel vogels: zwanen, futen, eenden, smienten, meerkoeten en waterhoentjes (ja, ik weet het verschil), spechten, kraaien, eksters enzovoorts. Het is een waterrijk gebied, met flinke stukken bebossing, vandaar zowel de water- als de bosvogels.

P1050765De zon scheen en er stond een stevig windje. Het was lunchtijd: er waren niet veel mensen onderweg. We zagen een paar honden uitgelaten worden, wat onvermijdelijk modderpoten opleverde. Binnen het uur hadden we een lekker frisse neus gehaald, de benen even gestrekt en een portie vitamine D gescoord. En een paar foto’s. Het is behoorlijk drassig in het buitengebied, maar de lente komt eraan, als ik althans mag afgaan op de eerste katjes. Ik kan niet wachten.

P1050767

P1050766

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s