muziek

Niet dat ik stilgezeten heb

Misschien vliegt de tijd daarom wel zo snel voorbij: er is zo veel te doen en te schrijven, dat er van bloggen weinig komt. Ik kan hier natuurlijk wat stukjes in-kopiëren die ik voor andere gelegenheden/ doeleinden heb geschreven, maar dat voelt toch altijd een beetje als vals spelen. Dat is raar, ik geef het toe, want het zijn mijn eigen teksten. Ze komen hier vast nog wel, als mijn cursus Popjournalistiek afgelopen is.

Ook heb ik dingen gedaan waarover ik niet heb geschreven: we waren in Amen in Café de Amer bij een optreden van Kieran Goss, en we waren in Assen in De Nieuwe Kolk bij een avond over Cuby + Blizzards en vooral over Harry Muskee. Dat ik over het optreden van de Ier Goss niet heb geschreven heeft minder met hem te maken dan met de locatie: die heeft geen reclame nodig, want zit toch wel vol. Puur egoïsme dus dat ik daarover hier de loftrompet niet steek; ik hou de kennis over dit plekje liever voor mezelf. Erg he… Sorry Mr Goss, I liked your music and your stories very much, and really did enjoy 2/3 of your show. We had to leave early because of my sister-in-law’s birthday.

Harry Muskee

Harry Muskee

De avond over Cuby + Blizzards werd gepresenteerd door oud-bassist Willy Middel in samenwerking met good old Leo Blokhuis; dat was vooraf zo’n beetje het enige dat we wisten. Wat er verder zou gebeuren, zouden we wel zien. Het werd een aaneenschakeling van verhalen met beelden over de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw, aangevuld met live toevoegingen van tal van anekdotes door mensen die Harry gekend hebben. Hoogte- en tegelijk ook wel een beetje dieptepunt was de aanwezigheid van gitarist Eelco Gelling. Ik bedoel: het was leuk dat hij er was, zijn naam blijft een hele grote, maar de man was er niet heel best aan toe. Enerzijds zijn dat gewoon de jaren die tellen: hij is bijna 70, maar aan de andere kant is hem ook aan te zien dat hij flink aan de middelen heeft gezeten. Citaat van mijn muziekdealer: ‘Die heeft zijn grijze massa jarenlang in de aceton gemarineerd.’ Behalve Gelling kwam en er nóg een of twee Blizzards opdagen, plus een groot deel van de bezetting van de jazzband waar Harry Muskee in speelde voordat hij Cuby werd. Mijn kennis over deze legendarische band, inclusief die over het beruchtste bandlid Herman Brood, is er aardig mee opgevijzeld.

Eelco Gelling

Eelco Gelling

Nou ja, en nu dan die cursus. Dat is toch wel even wat anders dan af en toe een stukkie schrijven over een concertje dat je hebt bijgewoond. We hebben al een album moeten recenseren, een artiest moeten interviewen en een essay over een muziek-gerelateerd onderwerp moeten schrijven, en momenteel laat ik mijn hersenen kraken over een goed onderwerp voor een reportage, die ik half mei moet inleveren. Uiteraard moet het ook weer iets met (pop)muziek te maken hebben. Ach had ik de hoofdprijs in de postcodeloterij maar gewonnen in plaats van die doos koekjes, dan was ik alsnog meegegaan op de Bowiereis naar Berlijn van mijn ex-werkgever. Dat feestje is nu weggelegd voor een meer ervaren popjournalist. Als die er dan ook maar een mooi stuk over schrijft…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s