Uncategorized

In between

Voor het geval iemand zich mocht afvragen hoe het met me gaat: het is de ochtend van ‘ertussenin’. Gisteren kreeg ik het blijde nieuws dat ik gewenst ben als nieuwe medewerker bij een ontzettend leuk bedrijf (dank voor alle felicitaties!) – vanmorgen bereid ik me mentaal voor op een medische ingreep. Op zich no big deal, en het resultaat is bedoeld om mijn leven te veraangenamen, maar ik moet er wel voor onder narcose, en dat is voor het eerst in mijn hele leven. Op dit moment bevind ik me in het tijdvak van de laatste twee uur waarin ik nog wat mocht drinken; nog gauw het restantje van de 250ml die me was toegestaan naar binnen werken. Zo, en dan vanaf nu helemaal niks meer eten of drinken.

Het voordeel is dat ik nu alle tijd heb om mijn spullen bij elkaar te zoeken voor het geval dat ik toch een nachtje moet blijven slapen: nachtpon&tandenborstel, oordoppen, opgeladen telefoon, sudoku’s voor als ik niet kan slapen – wat heeft een mens nog meer nodig in een ziekenhuis? Daarover brainstormend met mezelf krijg ik nog een telefoontje van mijn toekomstige werkgever; de volgorde van dingen waar je het hebt in de aanloop naar een arbeidscontract gaat een beetje anders dan doorsnee. Ik weet bijvoorbeeld mijn functietitel ook nog niet eens. Maar ze zijn van plan optimaal gebruik te maken van mijn kennis en vaardigheden, dus daar kan ik me ook niet al te druk om maken.

Ruim 24 jaar geleden lag ik voor het laatst in een ziekenhuis: na de bevalling van mijn kind, en toen was het meer om het kind dan om de moeder dat we daar lagen. Ruim 35 jaar geleden werkte ik zelf in een ziekenhuis: als leerling-verpleegkundige waste ik billen, mat ik temperatuur en bloeddruk, deelde ik medicijnen en kotsbakjes uit, zette ik injecties en verwijderde ik hechtingen. Nu kan ik het proces eens van de andere kant meemaken – voor zover ik er althans iets van meekrijg.

Grappig detail: ik ben net door het UWV gesommeerd om half december te verschijnen op een training ‘Succesvol naar werk’ – ik heb de indruk dat ze te laat zijn.

1 december. Begin van een nieuwe fase in het leven van Angus McFox. U hoort nog van mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s