Buiten/ik denk wel eens.../muziek/Shelfie

… in tijden van corona (7)

Ik ben de tel kwijt, maar afgaand op het aantal blogs dat ik onder deze titel schreef is dit minstens de zevende week van de ‘intelligente lockdown’ die we in ons land beleven. En het einde is nog niet in zicht. De plannen voor de zomer kunnen zo goed als zeker de kast, zo niet dan wel de prullenbak in. Voor zover we dat nog niet zijn, zullen we aan onze huidige huisgenoten gewend moeten raken, want dat zijn degenen met wie we het  nog weken moeten doen (no pun intended, hoewel…). Het reiswezen, de branche waaraan ik tot voor kort nog wat geld verdiende met mijn teksten, ligt nog wel even stil, dus voor zover ik dat nog niet gedaan heb, wordt het tijd om nieuwe dagelijkse bezigheden te vinden, naast die van koffiejuffrouw en (slechte) huishoudster voor manlief.

Dat ik niet de enige ben voor wie verveling op de loer ligt, ligt voor de hand. De tips om deze tijd aangenaam door te komen vliegen over het internet. Zelfs mijn altijd goedgehumeurde schoonzoon biedt uitkomst, waarmee hij zelfs de website van het Vlaamse tijdschrift Humo heeft gehaald. De zeer gevarieerde podcasts die hij daar aanraadt, verraden een brede interesse, plus de nodige kennis van zaken op het gebied van deze media. Voor elck wat wils.

Zelf ben ik in mijn eigen huis aan het rondkijken naar mogelijkheden om creatief of anderszins bezig te zijn. Natuurlijk hebben we boeken genoeg, hoewel ik daar nog nooit een shelfie van op deze blog heb gedeeld, dus lezen kan altijd. Maar altijd maar stilzitten is ook niet alles, dus ik ben verder gaan kijken. Al vóór de corona-crisis was ik aan de slag met een grote veelkleurige hoeveelheid wol en een haaknaald. Intussen ben ik me nu aan het bekwamen in het haken van hoedjes; ik heb er nu twee, die me beide niet bevallen, dus de kans is groot dat ik die nog eens uithaal voor een verbeterde combi-versie. Of iets heel anders natuurlijk.

IMG_20200420_154048694

… die kan wel wat!

In onze eigen tuin hebben we verder een hazelaar die al een aantal jaren flink wat noten oplevert. Maar wat kún je met die dingen, behalve rauw eten? Er ligt nog een aardig voorraadje te wachten op een culinaire bestemming, en sinds deze week is de kans weer wat groter dat die er ook komt, want mijn verjaarscadeau is al gearriveerd: een keukenmachine. Net als vorig jaar was het plan om op mijn verjaardag niet thuis te zijn; dit jaar stond er een concert gepland van Gretchen Peters, maar om bekende redenen gaat dat dus niet door. ‘Wat moet je dán op je verjaardag?’ Manlief praat wel vaker zo direct, laat ‘eventueel’ of ‘zou je misschien willen’ liever achterwege. En op het gevaar af dat ik zo toch in de rol van huisvrouw word gedirigeerd, liet hij na grondig online-onderzoek een mooi exemplaar (want een rooie) komen. Er is een plekje voor hem ingeruimd op het aanrecht, en de eerste hak- en roer-ervaringen zijn prettig te noemen. En smoothies maken kan-ie ook, maar dat heb ik  nog niet uitgeprobeerd.

Eén en één is twee: moeke heeft hazelnootkoekjes gebakken. Zonder olie of boter, maar om nou te zeggen dat ze goed voor de lijn zijn… Ik denk het niet. Lekker zijn ze wel, neem dat maar van mij aan. Maar wat ik niet ga worden, is een conculega van mijn dochter, dus er volgt hier geen recept. Alleen een foto van de brokstukken. En wie weet post ik hier volgende week een foto van iets dat ik met mijn naaimachine heb gemaakt, of van een opgeruimde kast, of gewoon een compleet nieuwe tekts over een ander onderwerp dat zich aandient in tijden van corona.

IMG_20200423_132501913_HDR

Koekies!!

 

2 thoughts on “… in tijden van corona (7)

  1. heerlijk Agnes weer een Agnus! Wat heb je een prachtige keukenmachine gekregen. Alvast gefeliciteerd met je verjaardag, maak er een mooie dag van samen met de mensen die om je geven.
    greetz, Lettie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s